Cover van boek Paultje op Mars
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Querido | 2023 | 64 pagina's
ISBN: 9789045129136
Dit boek staat in de lijst Bestemming bib: op fantasiereis

Paultje op Mars

Paultje kwam uit bed om te drinken en tekende met zijn paarse krijtje snel een maan, om geen griezelige dingen te zien in het donker. Er was niks te zien in het maanlicht, behalve dan dat hij midden in de woestijn was! Daarom had hij zo'n dorst! Snel tekende hij een oase, om te kunnen drinken. Nu hij toch in de woestijn was, besloot hij een raket te tekenen om naar de maan te vliegen. Onderweg tekende hij snel wat sterren en planeten en ook een plek waar hij kon landen! 
Dit boek is het vervolg op Paultje en het paarse krijtje, maar kan ook los daarvan gelezen worden. Paultje creëerde 60 jaar geleden al tekenend zijn eigen wereld en neemt de lezer daar in dikke paarse lijnen nog steeds helemaal in mee. Een ode aan de verbeelding!

Lees een stukje

Op een avond kwam Paultje uit bed om een beetje te drinken. Hij zorgde gauw voor een maan, om geen Griezelige Dingen te zien in het donker... Sommige mensen zien wel eens Griezelige Dingen in het donker. Maar Paultje zag ze gelukkig niet want de maan scheen zo helder. Ineens merkte hij dat hij helemaal niets zag in het maanlicht. Er WAS niets te zien. Hij was midden in de woestijn. Geen wonder dat hij zo'n dorst had. Maar gelukkig had hij zijn paarse krijtje bij zich.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren