Cover van boek Pas op voor de fluistervaar!
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Van Holkema & Warendorf | 2021 | 189 pagina's
ISBN: 9789000374878

Pas op voor de fluistervaar!

Daniëlle, Daan voor de vrienden, is alleen thuis. Als de bel gaat, denkt ze dat het haar opa is, die komt oppassen. Maar er staat een onbekende man voor de deur, die blijkbaar meneer Stoffels heet en een groot pakket bij zich heeft. Daarin zit de fluistervaar, een gevaarlijke vogel die mensen alles kan laten doen wat hij zegt. Daarom wil de minister van Volksgezondheid hem laten inslapen.

Daniëlle belooft aan meneer Stoffels dat ze even op de vogel zal letten, maar ze laat hem per ongeluk ontsnappen. Met haar opa zet ze alles op alles om de fluistervaar te redden, voordat de minister hem ontdekt. Zal het hen lukken?

Lees een stukje

'Benader de vogel niet!' Opa's stem schalt over de rotonde. 'Bewaar ten minste anderhalve meter afstand en bedek uw oren. De fluistergevaar is gevaarlijker dan u denkt!' Bijna iedereen kijkt nu naar opa. Hij wordt gefilmd en sommige mensen lachen hem uit. Ik voel mijn wangen branden. Hoe durven ze? Voor mijn part betovert de fluistervaar die pestkoppen allemaal! Dat had ik dus nooit mogen denken. De fluistervaar klappert een paar keer met zijn vleugels en duikt dan in volle vaart op de menigte af.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.5
3.5/5 2 stemmen
nelly
22/03/2023
2

Niet top, maar ook niet slecht😞😺

Riet
27/01/2023
5

Leuk boek en grappig.

 

Wat vind JIJ?

Aantal sterren