Cover van boek Oppassen
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Leopold | 2017 | 158 pagina's
ISBN: 9789025873141

Oppassen

Nina en haar stiefbroer Luca willen best een weekend op de tweejarige Sammie passen als zijn moeder Sabine onverwacht op zakenreis moet vertrekken. Maar al snel beginnen er vreemde dingen te gebeuren: ze worden achtervolgd in het park, een onbekende man sluipt rond het huis en ... de volgende dag verdwijnt de peuter Sammie spoorloos. Nina en Luca weigeren de politie in te schakelen; samen met enkele vrienden gaan ze zelf wanhopig op zoek naar Sammie.

Oppassen is een spannend verhaal vol onverwachte wendingen, waarin twee jongeren ongewild in een ontvoeringszaak belanden. De auteur schrijft ook openlijk over de moeilijkheden van allochtone jongeren, homoseksualiteit en de problemen van nieuw samengestelde gezinnen. Een spannend en eigentijds boek.

Lees een stukje

Een kind van twee kan niet zomaar weg zijn.
Midden in mijn verhaal over hoe de hele klas me heeft uitgelachen omdat ik bij Engels per ongeluk de woorden tanden en tenen verwisselde en dus beweerde dat ik elke dag mijn 'tenen' poets, staat Luca op van het bankje en kijkt zoekend om zich heen. 'Sammie?' Ik hoor schrik en ongerustheid in zijn stem.
Een minuut geleden scharrelde Sammie nog met zijn kiepauto tussen de herfstbladeren die tegen het hek om het speeltuintje gewaaid zijn.
Ik sta ook op. 'Sammie?'

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.666665
3.7/5 3 stemmen
iemand
17/01/2022
2

Ik heb dit boek zelf voor mijn boekbespreking gelezen. Een nadeel aan dit boek is dat het moeilijk is om het kort samen te vatten en na te vertellen. ⚠️ 

Wat vind JIJ?

Aantal sterren