Cover van boek Ondertussen op aarde... : op zoek naar onze plaats in ruimte en tijd
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
De Fontein Jeugd | 2023 | 64 pagina's
ISBN: 9789026164699
Dit boek staat in de lijsten Sterren en planeten Bestemming bib: ver weg

Ondertussen op aarde... : op zoek naar onze plaats in ruimte en tijd

Twee kinderen ruziën op de achterbank van de auto. Papa heeft er genoeg van en besluit om een omweg te nemen. Hij rijdt met de kinderen naar de maan en vervolgens naar verschillende planeten. Onderweg kijken ze in de achteruitkijkspiegel en ze zien dat Europa Afrika koloniseerde op het einde van de 19de eeuw, dat Vikingen heersten over de Noord-Atlantische Oceaan,... Dit hele boek is een boeiende weg langs planeten en conflicten door de eeuwen heen. 

Op een originele manier neemt Oliver Jeffers ons mee in een reis door ruimte en tijd in een prachtig en humoristisch prentenboek. Hij laat ons zien dat mensen altijd al conflicten hebben gehad, maar dat je in je eigen omgeving kan beginnen om daar verandering in te brengen. 

 

Lees een stukje

In het grote heelal is dit de plek in ons zonnestelsel waar iedereen woont, al zo lang er mensen bestaan. We hebben altijd gedacht dat de aarde zo groot is dat we haar best in kleinere stukken kunnen verdelen. Het lijkt wel of wij mensen door de eeuwen heen altijd met elkaar hebben gevochten om ruimte. Terwijl de aarde zo groot niet is. Niet vergeleken met... nou ja, de RUIMTE. 

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren