Cover van boek Noorse sagen : voorbij de regenboogbrug
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lemniscaat | 2020 | 93 pagina's
ISBN: 9789047712299
Dit boek staat in de lijsten Mythen en legenden Jeugdboekenmaand 2022

Noorse sagen : voorbij de regenboogbrug

Sluwe dwergen, bergtrollen en reuzen nemen het in deze verhalen op tegen de Noorse goden. Die goden staan de gewone mensen dan weer bij in moeilijke momenten of bij zware beslissingen. Zo helpt Odin twee ouders om hun enige dochter te redden uit de handen van een bergtrol. En de godin Frigg zorgt ervoor dat een eenvoudig herdersmeisje nooit meer armoede kent.

Deze vijf sagen nemen je mee in een wereld vol list en verraad, vol moed en opoffering. De donkere illustraties van monsters en andere gedaantes zorgen voor een spannende sfeer. 

Lees een stukje

Bij het aanbreken van de ochtend ging Gardar opnieuw naar Skarps graf. Hij had een spa en een houweel meegenomen, zette zich aan het werk en groef het lichaam van de boer op.
Wat hij er precies mee uitspookte, bleef voor altijd een raadsel, maar het was vast iets gruwelijks want Skarps geest liet zich daarna nooit meer zien.
Tot in de verre omtrek werd Gardar geprezen omdat hij de geest te slim af was geweest, maar niemand prees hem meer dan Skarps weduwe Gudrun.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4
anoniem
21/03/2022
4

Ziet er eng uit 😀

Anoniem
27/01/2022
0

ziet er spannend uit!!!!

😛

Wat vind JIJ?

Aantal sterren