Cover van boek Moxie
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Imagine | 2020 | 382 pagina's
ISBN: 9789463338486
Dit boek staat in de lijsten PowermeisjesMamaboeken

Moxie

Vivian is 16 en probeert op school vooral zo weinig mogelijk op te vallen. Maar Vivian kan de manier waarop meisjes op school behandeld worden niet meer negeren. Geïnspireerd door haar moeder, die vroeger een echte punkrocker was, richt Vivian Moxie op, een feministisch tijdschrift dat ze anoniem verspreidt. De boodschap wordt opgepikt door andere leerlingen en er volgen protestacties tegen de discriminerende houding van de school. Vivian wordt een ware rebel, vastbesloten om haar school te veranderen.

Door de afwisseling tussen luchtige humor en spannende confrontaties leest dit boek als een trein. De meeslepende boodschap vraagt iedereen om te vechten voor rechtvaardigheid.

Lees een stukje

Ik heb mijn moeder dat woord wel eens horen gebruiken als ze vriendinnen aan de telefoon had ('Als feministe kon ik echt niets met die film, snap je, Jane?'). Riot Grrrls waren natuurlijk ook into feminisme, maar tot dit moment hier in de gymzaal zag ik ze meer als stoere chicks die niet met zich lieten sollen.
'Volgens mij hebben we zo'n club hier nooit gehad,' zegt Claudia. 'Wacht, correctie, ik weet zéker dat we zo'n club hier nooit hebben gehad.'  

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren