Cover van boek Misschien morgen...
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Mistral | 2010 | 264 pagina's
ISBN: 9789049951641

Misschien morgen...

Lakshmi is dertien en woont met haar moeder in het Himalayagebergte in Nepal. Geld is er niet. Het kleine beetje dat er is, vergokt haar stiefvader in het theehuis. Ondanks alles houdt Lakshmi van de bergen en het land rondom haar. Al zou ze liever een golfplaten dak dan een dak van stro hebben. Maar misschien kan ze net als haar vriendin Gita dienstmeisje worden in de stad? Wanneer ze op een mooie dag naar de stad mag, heeft Lakshmi de grootste verwachtingen. Tot blijkt dat haar stiefvader haar verkocht heeft aan een Indisch bordeel. Zal ze ooit uit deze hel kunnen ontsnappen?

In korte stukjes vertelt Lakshmi zelf wat haar overkomt. Je ziet niet alleen de pracht van het Himalayagebergte voor je ogen, maar ook de oneindige lelijkheid van het bordeel. Heel knap is hoe Lakshmi er toch altijd min of meer de moed in houdt.
Elk jaar worden ongeveer een half miljoen kinderen verkocht om in de seksindustrie te werken. De schrijfster van dit boek baseerde haar verhaal op gesprekken met meisjes zoals Lakshmi - zo komen de ervaringen van slachtoffers als zij akelig dichtbij. Aangrijpend!

Lees een stukje

Hier in Huize Geluk zijn er vieze mannen, oude mannen, ruwe mannen, dikke mannen, dronken mannen, zieke mannen. Ik neem ze allemaal. Ik zal alles doen om hier weg te komen.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4
jessica de vries
18/01/2018
0

Dit boek leest heel gemakkelijk. Geen lange verhalen. Je leest het heel snel uit. Het is ook een heftig verhaal. Echt een aanrader. Ook voor mensen die niet echt van lezen houden.

Julie
23/01/2016
0

Is dit de moeite waard? Ik heb een boek voor mijn boekbespreking nodig.

Boekenlezer
06/01/2012
0

Een superleuk boek! Heel erg spannend!

rocky thapa
20/01/2010
0

hij daar..
het is Nepalees niet Napelese..

^^

Wat vind JIJ?

Aantal sterren