Cover van boek Mikel : het verhaal van de snoepverkoper die veranderde in een hond
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
De Bezige Bij | 2016 | 320 pagina's
ISBN: 9789023498742

Mikel : het verhaal van de snoepverkoper die veranderde in een hond

Ken je ETA? Die groep wilde een stuk van Spanje tot een eigen land maken: Baskenland. De ETA gebruikte daarvoor veel geweld. Veel politici zochten bescherming. Bodyguards moesten zorgen dat politici veilig over straat konden. Mikel was eerst snoepverkoper, dan wordt hij bodyguard. Eerst lijkt ook die nieuwe job vervelend en saai. Maar saaiheid en routine, dat is pas het grootste gevaar…

In 2010 dachten we nog dat geweld en terrorisme iets was van Spanje en de ETA. Nu weten we wel beter… En ook daarover gaat deze geweldige strip. ‘Angst is overal, als motregen, zo fijn dat je hem niet meer voelt’, vertelt bodyguard Mike. Hij bestaat ook echt (en heet Mark Bellido). Mikel/Mark vertelde zijn verhaal aan toptekenaar Judith Vanistendael. Zij maakte er een strip van die je tot in de kern van je hart raakt!

Lees een stukje

Mijn opa heeft mij het énige echte kersverhaal verteld...
Zeg het tegen niemand, want het is heel geheim: Jezus had een tweelingbroer.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.5
3.5/5 1 stem
jessica de vries
27/06/2019
0

Dit is best een duister boek. Geen kinderstripverhaal. De tekst is soms moeilijk te lezen en te volgen. Het verhaal begint heel mooi maar door de hoofdpersoon zijn keuze gaat het slechter in zijn leven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren