Cover van boek Kiem
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Billy Bones | 2022 | 199 pagina's
ISBN: 9789030509189

Kiem

Marty heeft het lastig thuis. Zijn moeder kan niets weggooien en hun huis staat vol rommel. Daarom gaat Marty veel naar de moestuin van zijn opa. Voor zijn verjaardag krijgt hij van zijn opa een speciaal zaadje. Daaruit groeit een gigantische pompoen. De droom van zijn opa is om in die pompoen naar Parijs te varen. Daar gelooft Marty niets van. Maar de pompoen blijft groeien. Opa's droom lijkt uit te komen.
Ondertussen ontmoet Marty Gracie, een doof meisje dat dol is op dansen. Zij heeft ook een grote droom. En Marty's droom gaat natuurlijk over zijn moeder en hun huis. Misschien kunnen al deze dromen werkelijkheid worden. Daarover lees je alles in dit verhaal vol dromen en hoop. 

Lees een stukje

En hoe groter de pompoen werd, hoe groter de ophef erover werd. Mensen kwamen langs. Eerst waren het willekeurige voorbijgangers die bleven staan om hem aan te gapen en er een foto van te nemen, maar al snel, naarmate het nieuws zich verspreidde, kwamen er meer mensen. Opa zag ze langskomen, de een na de ander, en hij had een emmer vlakbij gezet zodat hij iedereen vijftig pence kon vragen. Dat geld zou natuurlijk goed van pas komen wanneer ze de spullen gingen kopen die ze meenamen naar Parijs. 

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
Anoniem
12/03/2024
0

Het was een fantastisch boek!

Leuk om te lezen!

Zeker een aanradertje!

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
20/04/2023
5

Leuk!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren