Cover van boek Julia en de haai
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Ploegsma | 2023 | 212 pagina's
ISBN: 9789021684109

Julia en de haai

Er staat Julia een spannende zomer te wachten. Ze mag op vakantie in een vuurtoren op Unst, een eiland bij Schotland. Haar vader moet het vuurtorenlicht automatiseren. Haar moeder doet als mariene bioloog onderzoek naar de Groenlandse haai.

In dit verhaal valt nog meer te ontdekken. Over slim zijn met getallen (papa) of met woorden (mama), over een vriend die op dezelfde ‘toonhoogte’ zit, over pestkoppen en ruzie krijgen zonder dat te willen. Over mama die koste wat kost de haai wil vinden. En wanneer dat niet lijkt te lukken, komt het verhaal in een stroomversnelling.

Ga mee in zee met Julia. Sta stil bij de prachtige illustraties. Een boek, zo mooi, dat je het vast nog een keer wilt lezen. 

Lees een stukje

‘Een haai die ouder is dan bomen?’ Hij schudde zijn hoofd. ‘En die gaat zij gebruiken om mensen niet meer dood te laten gaan?’ ‘Niet helemaal,’ zei ik. ‘Ze probeert ze minder snel dood te laten gaan. Mijn oma was ziek, en zij is overleden voordat er een medicijn was gevonden.’

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.25
4.3/5 4 stemmen
amelie
28/02/2024
5

Het is een super leuk boek en het was geweldig om te lezen. Het is ook een leuk boek voor jou. Je moet het echt eens proberen, echt een aanrader.

- liefs amelie

Anoniem
09/01/2024
5

Dit boek interesseert me zo hard.

Het sprak me meteen aan!

Ik zal het misschien zelfs gebruiken voor mijn spreekbeurt!

Axelle Ackou
12/10/2023
3

Y'all, dit is zo'n goed boek!

 

Wat vind JIJ?

Aantal sterren