Cover van boek Hoezo Down?!
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Het Spectrum | 2011 | 144 pagina's
ISBN: 9789049108236

Hoezo Down?!

Ze worden verliefd en hebben verkering, ze zijn verzot op Het Huis Anubis en ze willen zelfstandig gaan wonen – of net niet. En ze hebben het syndroom van Down. De tien jongeren in dit boek vertellen over hun eigen leven. De auteur interviewde hen zelf, maar laat daarnaast ook ouders en broers en zussen aan het woord. Tien bijzondere pubers laten in hun hart kijken!

In dit boek vol knappe kleurenfoto’s maak je kennis met jongeren met Down die zich goed bewust zijn van hun handicap. Ze zijn vooral zichzelf: met dromen over een leuke baan en samenwonen, over op reis gaan en veel tv kijken. Ze houden van hun ouders en maken wel eens ruzie met hun broer of zus, al zouden ze hen niet kunnen missen. Als er iets is wat deze pubers met Down met elkaar verbindt, is het wel de vrolijkheid die ze uitstralen op de foto’s en in de interviews.

Lees een stukje

Toen ik 2 jaar was, kreeg ik er een zusje bij, een zusje met het syndroom van Down; ze heet Nina. Nina durfde altijd veel en was niet snel bang. Vroeger toen ik nog klein was profiteerde ik van deze kwaliteit. Ik vond het altijd eng om ergens alleen heen te gaan, of ergens alleen buiten te gaan spelen en dus nam ik haar mee.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren