Cover van boek Hoe word je een piraat
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Manteau | 2011 | 222 pagina's
ISBN: 9789022325988

Hoe word je een piraat

Stikkum Stoere Steurkop de Derde is terug, en dat is goed nieuws! In Hoe tem je een draak kon je al kennismaken met deze zoon van een Vikinghoofdman. Tot grote teleurstelling van zijn woeste vader is Stikkum niet bijzonder dapper of woest, zoals het de zoon van een Vikinghoofdman eigenlijk betaamt.
Slim is hij wél. Hij is dan ook, samen met zijn draakje Tandloos, de enige die in de gaten heeft dat er iets vreemds aan de hand is met de grote koffer die na een storm aanspoelt op de kust. Op de kist staat geschreven ‘Pas op! Niet openmaken!’ maar de Vikingstam van de Harige Hufters laat zich niet zomaar iets dicteren…
Heerlijk grappig verhaal over een buitenbeentje dat zijn best doet erbij te horen, en zich daarom in een hels avontuur stort.

Lees een stukje

Stikkum wist dat Grimbaard de ULTIEME piraat was geweest. DE HEBBERIGSTE, BLOEDERIGSTE, AKELIGSTE Viking die ooit moordend en scheten latend over de Noordelijke Zeeën had gevaren.
Schat of geen schat, als een man als Grimbaard de Gruwelijke zei dat je niet mioest rommelen met zijn doodskist, dan was Stikkum persoonlijk van mening dat je daarnaar moest luisteren.
Zelfs al was hij al honderd jaar dood.
Voorál als hij al honderd jaar dood was.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.8125
ozanski123
27/09/2012
0

ik vind dit een goed boek. ik denk dat dit het boek van het jaar moet worden =D

Wat vind JIJ?

Aantal sterren