Cover van boek Het wonder van jou en je biljoenen bewoners
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Gottmer | 2015 | 160 pagina's
ISBN: 9789025752026

Het wonder van jou en je biljoenen bewoners

Dit boek gaat over je lichaam. Over wat er allemaal in je lijf verpakt zit, maar ook over de biljoenen microben die in en op je lichaam zitten. Vies? Nee hoor, die microben zijn nodig om te overleven! Lees hoe een cel in elkaar zit, hoe het komt dat je kunt zien, horen, ruiken en voelen, wat er gebeurt als je verliefd wordt...

De informatie in dit boek is nergens ingewikkeld. De schrijver legt de moeilijke processen goed uit, zelfs zo dat je er regelmatig om kunt lachen. De prachtige tekeningen doen de rest!

Lees een stukje

Kijk, jij leest dit boek, dus jij bent intelligent. Voor jou geldt het komende stukje dan ook niet. Maar er zijn mensen die veel dommer zijn dan jij. Mensen die beginnen met roken. En die maken vanbinnen het volgende mee:
De luchtblaasjes in onze longen zijn extreem dun. Dat maakt ze broos. De teer en nicotine uit sigarettenrook gaan binnen in de longen op die dunne luchtblaasjes zitten en richten daar flink wat schade aan. De nicotine verlamt de trilharen, zodat het vuil in de longen niet goed met het slijm kan worden weggevoerd. Ook blijft er teer in het slijm achter en dat veroorzaakt weer ontstekingen in de keel.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.85
Anoniem
06/02/2024
5

Super tof boek. Je leert veel bij op een grappige manier. I love it 💙

 

lol
15/05/2017
0

saai

lol
24/05/2016
0

goed boek
en heel interresant
je leert veel bij

Wat vind JIJ?

Aantal sterren