Cover van boek Het web van de wereldliteratuur
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Prometheus | 2007 | 455 pagina's
ISBN: 9789044609141

Het web van de wereldliteratuur

Wat maakt boeken tot een fenomeen? Welke boeken voor volwassenen zijn ook aantrekkelijk voor jongeren? Pieter Steinz stelt honderd boeken voor die de X-factor hebben. Romans en verhalen die onweerstaanbaar zijn, boeken die je niet kan wegleggen, ook al tellen ze enkele honderden pagina’s. Joe Speedboot en Het Parfum staan in dit boek, naast wereldliteratuur als Wuthering Heights en De naam van de Roos.

Een bladerboek en een ontdekkingsreis langs boeiende titels. Het web van de wereldliteratuur is zalig leesvoer voor boekenfreaks. Stukjes van anderhalve pagina over één boek wisselen af met schema’s waarin je zie wat Tom Lanoye en Joost Zwagerman gemeenschappelijk hebben. Of waarom Harry Potter en De brief voor de koning op elkaar lijken. Een hebbedingetje!

Lees een stukje

‘Onze taal is niet geschikt voor de beschrijving van de ruikbare wereld’, zegt de alwetende verteller halverwege Het Parfum. Hij is té bescheiden. Want als Süskind ergens in geslaagd is, dan is het om de geuren en kleuren van de achttiende eeuw bij ons thuis te brengen. Als een Fleurop-koerier met de beschikking over een tijdmachine.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren