Cover van boek Het museummysterie
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Van Goor | 2018 | 245 pagina's
ISBN: 9789000358939

Het museummysterie

Ted Spark staat voor een raadsel. Tijdens een bezoek met zijn familie aan het Guggenheim Museum verdwijnt een schilderij van de beroemde schilder Kandinsky. Nu wordt er wel vaker kunst gestolen, dus schokkend vindt Ted het niet. Maar dan krijgt tante Gloria de schuld. Zij werkt sinds kort in het museum en de politie stelt haar in verdenking. Samen met zus Kat en neef Salim gaat hij op onderzoek uit. Hij zal er alles aan doen om de onschuld van zijn tante te bewijzen.

Het museummysterie is het spannende vervolg op Het reuzenradmysterie. Heb je het eerste deel (nog) niet gelezen? Geen probleem! Het tweede mysterie staat op zichzelf. Ontdek vanuit je zetel hoe een jongen met autisme zijn weg vindt in New York.

Lees een stukje

Ik dacht goed na over wat ze zei. Het leek zo simpel, maar dat was het helemaal niet. Ik begon bij de rookbommen. We wisten van die rookbommen af omdat de brandweer erover aan tante Gloria had verteld en zij weer aan ons. Dat heet ‘anekdotisch bewijs’, dat is bewijs waar een rechercheur over heeft gehoord. In dit geval was het best betrouwbaar, omdat brandweermannen het hadden verteld en brandweermannen meestal wel betrouwbaar zijn.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.2
3.2/5 5 stemmen
Daan
05/12/2022
5

Heel leuk boek, zeker aan te raden. Het begin is iets minder leuk maar als je verder leest wordt het leuker. Omdat het dan vooral over Ted gaat die in sommige dingen minder goed is. Maar midden en eind is spannend. En dan wil je blijven doorlezen.

Miranda
19/10/2020
1

helemaal mooi

A
13/08/2020
5

Net zoals het reuzenradmysterie een super leuk boek!?

Wat vind JIJ?

Aantal sterren