Cover van boek Het fietsboek: alles over de beste uitvinding ooit
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lannoo | 2020 | 151 pagina's
ISBN: 9789401469234

Het fietsboek: alles over de beste uitvinding ooit

Wist je dat de eerste fietsen geen rem hadden? Pech voor de fietsers... En wist je dat twee eeuwen terug fietsen alleen iets was voor chique mensen? Of dat er op de hele wereld slechts één standbeeld is van een koningin per fiets? Je raadt het al: dat standbeeld staat in Nederland.

Van de eerste loopfiets en wollen koerstruitjes tot swapfietsen en speed pedelecs: dit boek vertelt met vaart en humor over de allerbeste uitvinding ooit.  

Lees een stukje

De Eerste Wereldoorlog joeg honderdduizenden Belgen de grens over naar het neutrale Nederland. In Harderwijk verzamelden zich 15.000 soldaten in een interneringskamp. Om de tijd te doden organiseerden ze sportwedstrijden. In 1917 legden ze  in twee weken tijd de grootste velodroom van Europa aan. De baan was 400 meter lang en een enorm succes. Ook de Nederlanders kwamen massaal kijken naar die rare jongens die streden op de baan en namen het gebruik over. Aan de Belgische aanwezigheid hielden de inwoners van Harderwijk ook een frietkraam over, de eerste op Nederlands grondgebied. Koers en friet waren altijd al een uitstekend huwelijk. Met of zonder zout.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
Amber+Zeyneb
26/02/2024
0

Het is oké. Het is leuk, maar ook weer niet.

Het
08/03/2021
5

Het was leuk 

Wat vind JIJ?

Aantal sterren