Cover van boek Het ei
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Fontaine Uitgevers | 96 pagina's
ISBN: 9789059568198

Het ei

Een boek vol eieren?! Echt waar. Eieren hebben al eeuwen een aantrekkingskracht op de mens. Eieren worden vereerd als oorsprong van het leven. Ze hebben een perfecte vorm! Tegelijkertijd breekbaar en sterk... Er is zelfs een studie van vogeleieren: oölogie! Het grootste ei ooit werd gelegd door de olifantsvogel. Maar niet alleen vogels leggen eieren. Eieren spelen ook een belangrijke rol in de kunst, de godsdienst en de mythologie. Weet jij wat een Fabergé-ei is?

Dit kom je allemaal te weten in dit prachtig vormgegeven boek van Britta Teckentrup. Korte stukken tekst, heel afwisselend van inhoud, naast prachtige tekeningen, echte kunstwerken!

Lees een stukje

Vogeleieren waren altijd al gewild en werden hartstochtelijk verzameld, vooral in de tijd van de Engelse natuuronderzoeker Charles Darwin, die in de negentiende eeuw de vogelwereld bestudeerde. Eieren werden niet alleen verzameld om ze te bestuderen en zo meer over de verscheidenheid in de natuur te weten te komen, maar ook om ze als prachtige, kostbare voorwerpen tentoon te stellen. In 1954 werd in Groot-Brittannië het verzamelen van eieren verboden, nadat men had vastgesteld dat veel vogels uitstierven doordat hun eieren in collecties belandden. Hier en daar worden nog wel eieren verzameld voor wetenschapplijk onderzoek. En over de hele wereld zijn er boeiende eiercollecties te bewonderen.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren