Cover van boek Het bomenboek voor kinderen
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Ploegsma | 2003 | 86 pagina's
ISBN: 9021617064

Het bomenboek voor kinderen

Dit grote, mooie boek vertelt je alles over bomen. Wat is het verschil tussen een wilde en een tamme kastanje? Waarom groeien er in de zomer geen plantjes en gras in een beukenbos? Wat hebben kurk, rubber en honing te maken met bomen? En waar vind je in België en Nederland de allerdikste en alleroudste bomen?
Verder kan je van dit boek ook een herbarium maken. Bij elke boom die in dit boek staat kleef je daarvoor een blad dat je zelf gevonden en gedroogd hebt.
Een prachtig boek voor iedereen die van de natuur houdt, en de fantastische grote tekeningen doen je zin krijgen om het allemaal zelf te gaan onderzoeken!

Lees een stukje

Als een boom doodgaat verrot zijn hout. Zijn eens zo ijzersterke stam wordt zacht en op een dag valt de boom om. Daar hangt hij dan, half omgevallen tussen de levende bomen in het bos, dood en nutteloos. Of toch niet?
Kijk eens goed wat er allemaal leeft in en om die oude, half vergane boom. Tussen het zacht geworden hout groeien mossen, zwammen en paddestoelen. Het krioelt er van de insecten. Rupsen, wormen, pissebedden, mieren en allerlei ander kruipend spul komen op het feestmaal af.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
2.8
2.8/5 5 stemmen
LOL
02/05/2016
0

tof dit is gewoon vetocol

Lutgart
25/05/2015
0

Waar kan ik dit boek kopen? Het is nergens beschikbaar.
Een heel mooi boek, gevonden in de bib maar wil het nu zelf aankopen om in de klas te gebruiken.
Dank u.

Michaël
14/03/2011
0

Leuk boek

Wat vind JIJ?

Aantal sterren