Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Gottmer | 2016 | 384 pagina's
ISBN: 9789025761189

Havikskruid

Iemand uit de familie Havikskruid zal de heksenkoningin binnenkort opvolgen. Zo luidt de oude voorspelling. Ember Havikskruid is een armzalige heks met weinig magische krachten. Dus ligt het meer voor de hand dat haar nichtje Distel de nieuwe koningin wordt. De meisjes kunnen niet goed met elkaar overweg. En dan verschijnt Poppy, waardoor alles anders wordt.

Het verhaal is erg spannend en je kunt je goed inleven in de personages, ook in de heksen. De schrijfster neemt je mee in een wereld vol magie, maar laat tegelijk de hardheid van de gewone wereld zien.

Lees een stukje

Het vlees plakte aan Embers tong en bleef in haar keel steken. Ze kreeg bijna geen lucht meer. Ze klokte wat water naar binnen om het weg te slikken, maar met Distels ogen op haar gericht moest ze haar vork nog een keer naar haar mond brengen en opnieuw kauwen. Ze moest vooral geen argwaan wekken. Want die middag had Ember de allerbelangrijkste eed van de clan gebroken. Ze had Poppy verteld wie ze was en waar ze woonde, en dat had haar een goed gevoel gegeven. Zelfs nu ze hier zo bang zat, was ze blij dat ze het had gedaan. Ze zou er nooit spijt van krijgen dat ze haar vriendin in vertrouwen had genomen, wat er ook zou gebeuren.

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij de Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren