Cover van boek Havikskruid
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Gottmer | 2016 | 384 pagina's
ISBN: 9789025761189

Havikskruid

Iemand uit de familie Havikskruid zal de heksenkoningin binnenkort opvolgen. Zo luidt de oude voorspelling. Ember Havikskruid is een armzalige heks met weinig magische krachten. Dus ligt het meer voor de hand dat haar nichtje Distel de nieuwe koningin wordt. De meisjes kunnen niet goed met elkaar overweg. En dan verschijnt Poppy, waardoor alles anders wordt.

Het verhaal is erg spannend en je kunt je goed inleven in de personages, ook in de heksen. De schrijfster neemt je mee in een wereld vol magie, maar laat tegelijk de hardheid van de gewone wereld zien.

Lees een stukje

Het vlees plakte aan Embers tong en bleef in haar keel steken. Ze kreeg bijna geen lucht meer. Ze klokte wat water naar binnen om het weg te slikken, maar met Distels ogen op haar gericht moest ze haar vork nog een keer naar haar mond brengen en opnieuw kauwen. Ze moest vooral geen argwaan wekken. Want die middag had Ember de allerbelangrijkste eed van de clan gebroken. Ze had Poppy verteld wie ze was en waar ze woonde, en dat had haar een goed gevoel gegeven. Zelfs nu ze hier zo bang zat, was ze blij dat ze het had gedaan. Ze zou er nooit spijt van krijgen dat ze haar vriendin in vertrouwen had genomen, wat er ook zou gebeuren.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
Fenna
22/02/2023
5

Heel verslavend, dit boek! Leest heel vlot en de verzonnen wereld waarin heksen bestaan is fantastisch! 

Wat vind JIJ?

Aantal sterren