Cover van boek Handboek voor de keververzamelaar
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Querido | 2018 | 157 pagina's
ISBN: 9789045121789

Handboek voor de keververzamelaar

Ze had een hekel aan insecten. Toen schrijfster M.G. Leonard Keverjongen begon te schrijven waren insecten de slechteriken. Maar dat veranderde. Hoe meer ze over kevers leerde, hoe bijzonderder ze werden. En toen werden ze de helden van haar verhaal! M.G. Leonard vindt kevers nu zo bijzonder dat ze een aparte kevergids gemaakt heeft. Al moet je dit allemaal niet weten om het Handboek voor de keververzamelaar te lezen. In dit boek leer je hoe je zelf keveronderzoeker wordt (oftewel coleopteroloog), je leest hoe kevers leven, en je kan er de fraaiste exemplaren van dichtbij bekijken.

Dit prachtige keverboek ziet eruit alsof het al vaak gebruikt is, inclusief aantekeningen en krabbels. En het vraagt erom om nog veel meer gebruikt te worden.

Lees een stukje

Nadat ik mijn kleindochter een verhaaltje voor het slapengaan had voorgelezen, besloot ik haar te vertellen dat sommige kevers precies die krachten hebben die mensen hun menselijke superhelden toedichten. Eerst geloofde ze me niet, tot ik haar tot haar grote genoegen een demonstratie gaf met vuurvliegjes (vliegende vuurtorentjes met vampiertanden!) en neushoornkevers (supersterke vliegende stormrammen!). Volgens mij zijn al onze beste verhalen, hoe fantasierijk ook, door de echte wereld geïnspireerd.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren