Cover van boek Geel gras
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Querido | 2009 | 103 pagina's
ISBN: 9789045109879

Geel gras

Fieke is met haar ouders op vakantie in Frankrijk. Ze staan op een camping met een grote tent voor de ouders en een kleine voor Fieke. Wanneer ze op een ochtend uit haar tent kruipt, is ze alleen. Haar ouders zijn vertrokken zonder haar. Ze is ervan overtuigd dat ze haar snel zullen komen zoeken maar 's avonds zijn ze nog steeds niet terug. Gelukkig ontmoet ze Jantwan, die weggelopen is van zijn overbezorgde moeder. Samen proberen ze het beste te maken van hun vreemde situatie.

Lees een stukje

Steek ik mijn hoofd door de ritsopening van mijn tentje en wat zie ik: het veldje is leeg. Mijn vader en moeder vertrokken. Auto weg. Hun grote tent weg. Alleen mijn tentje staat er nog. En de afwasteil. En de waslijn met twee rode theedoeken. Zijn ze ook vergeten.
Ik had het kunnen weten. Mijn tentje heb ik tussen de struiken gezet, een beetje verstopt. Hij heeft een schutkleur: bladergroen. Bijna niet te zien in het donker. Mijn vader plaste er op een nacht bijna tegenaan - 'O, sorry meisje! - zo goed had ik mijn tent verborgen.
Ik pak mijn slippers en kruip naar buiten. Er plakken haren in mijn mond. Ik staar naar het lege veldje. Waar de tent heeft gestaan ligt een vierkant geel grastapijt. Ik staar en ik staar en ik staar en ik snap er geen snars van.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.95
FEDM
23/03/2016
0

Ik vond het een leuk boek om te lezen.Maar ik vond het raar dat haar ouders haar vergeten waren.En op het einde was het spannend.Maar ook heel mooi.

cato
01/04/2012
0

wel leuk dat boek, maar wel raar dat die ouders haar vergeten hé. ik vind het een mooi boek en ik moest dit boek lezen voor school. en eigenlijk ben ik blij dat ik dit boek heb gelezen. jullie niet???

Marie
08/06/2011
0

Mooi super leuk verhaal!
De max

svea
05/04/2011
0

Het wordt pas spannend op het einde!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren