Cover van boek Emiel en zijn detectives
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lebowski | 2017 | 144 pagina's
ISBN: 9789048841523
Dit boek staat in de lijst Bestemming bib : op onderzoek

Emiel en zijn detectives

Emiel neemt de trein naar zijn familie in Berlijn, helemaal alleen. De reis duurt lang en Emiel valt in slaap. Wanneer hij wakker wordt, ontdekt hij dat iemand zijn geld gestolen heeft! Meteen zet Emiel de achtervolging in. Onderweg treft hij enkele kinderen met wie hij plannen smeedt om de dief te ontmaskeren.
Dit boek is al oud. Zo gebruikt Emiel bijvoorbeeld geen euro's maar 'Duitse marken' en woorden zoals 'poeh' of 'mijn zondagse pak'. Toch blijft het een geweldig spannend verhaal. De tekeningen tonen goed hoe het leven was in 1930.

Dit boek is best oud. Zo gebruikt Emiel bijvoorbeeld geen euro's maar 'Duitse marken' en woorden zoals 'poeh' of 'mijn zondagse pak'. Toch blijft het een geweldig spannend verhaal. De tekeningen tonen goed hoe het leven was in 1930.

Lees een stukje

Emiel had geen vader meer. Maar zijn moeder was altijd druk: ze knipte en waste blonde hoofden en bruine hoofden en werkte onvermoeid, om het eten, de gasrekening, de kolen, de huur, de kleren, de boeken en het schoolgeld te kunnen betalen. Alleen was ze soms ziek en dan lag ze in bed. Dan kwam de dokter en schreef haar medicijnen voor. En Emiel maakte warme kompressen voor zijn moeder en kookte in de keuken voor hun tweetjes. En als ze sliep, dweilde hij de vloer, want hij wilde niet dat ze zou zeggen: 'Ik moet opstaan. Het hele huis wordt verwaarloosd.'
Kunnen jullie begrijpen en zullen jullie niet lachen, als ik jullie nu vertel dat Emiel een modeljongen was?

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
Je naam
29/12/2020
5

Leuk boek

Peter
13/10/2020
5

goed boek, heel interessante teksten 

Wat vind JIJ?

Aantal sterren