Cover van boek Een trui om in te wonen
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Pelckmans | 2022 | 65 pagina's
ISBN: 9789464291537

Een trui om in te wonen

Walcha houdt van breien. Hij breit van ‘s ochtends tot ‘s avonds. Zijn klasgenootjes vinden hem maar een vreemde snuiter en lachen hem uit, wat Walcha heel verdrietig maakt. Gelukkig heeft hij een remedie: breien, breien, en nog eens breien. Hij gebruikt meters wol en voor hij het weet, heeft hij een huis gebreid, waarin hij gezellig kan gaan wonen. Tot hij op een dag naar de winkel gaat voor een voorraad wol... Als hij terugkomt, is zijn truihuis verdwenen! Walcha gaat op zoek en komt zijn huis tegen op een wel erg bizarre plek.

Marieke van Hooff schreef een humoristisch, warm boek over deze Poolse jongen die met weinig tevreden is, maar toch vooral graag een thuis wilt. Met de zachte illustraties van Isabelle Geeraerts voelt het verhaal aan zoals Walcha’s truihuis: een cocon om je even in terug te trekken.

Lees een stukje

Toen Walcha terugkeerde, was de trui waar hij in woonde verdwenen. Walcha was helemaal van streek en ontzettend in de war. 'Waar is de trui waar ik in woonde gebleven? Hij was zo warm en wollig en hij rook zo lekker.'

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
Kristien
07/04/2022
5

Ik en mijn kleinkinderen zijn zot van dit boekje. Het is prachtig getekend en het is vooral heel grappig. Bij momenten ook voor de volwassenen ontroerend. 

Wat vind JIJ?

Aantal sterren