Cover van boek Een snufje magie
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Lemniscaat | 2024 | 183 pagina's
ISBN: 9789047716334

Een snufje magie

Jula krijgt een heel oud boek cadeau. Iedereen denkt dat het leeg is, maar Jula kan de titel en één pagina lezen. Er staat een spreuk op om peper, zout of suiker te toveren. Tot haar verbazing lukt haar dat.
Daarna verschijnen er soms nieuwe spreuken, net wanneer ze die een beetje later heel goed kan gebruiken. Vooral wanneer ze met haar vrienden op zoek gaat naar een saboteur. Iemand probeert de tochtjes van de stoomboot die elke dag toeristen aanvoert te laten mislukken. Jula en haar vrienden willen de dader vinden. Daarbij komen Jula's magische spreuken goed van pas. 
Een verhaal vol vriendschap en magie. 

Lees een stukje

'Mimuelaspipron.' Jula struikelde bijna over het woord. Maar op hetzelfde moment voelde ze iets korreligs tussen haar duim en wijsvinger en terwijl ze die tegen elkaar bleef wrijven, stroomde er een straaltje zwarte, fijne korreltjes tussendoor dat op haar bed viel.
Jula sprong op. Het boek viel van haar schoot.
Nee.
Op haar laken lag een klein hoopje zwarte korreltjes. Ze keek naar haar linkerhand. De toppen van haar wijsvinger en duim waren een beetje rood. Heel voorzichtig likte ze aan haar vinger...
Ze proefde peper. 

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren