Cover van boek Een boek vol huizen
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Lannoo | 2023 | 61 pagina's
ISBN: 9789401491730

Een boek vol huizen

Dit boek staat vol bijzondere huizen: van traditionele iglo's tot futuristische koepelwoningen, van paalwoningen tot woonboten. Je leert hier meer over de gebouwen en hun makers. De huizen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën die aangeven in welke zin de huizen speciaal zijn: het materiaal, de vorm, de locatie of omdat ze kunstig zijn. De wereldkaart achteraan toont je waar je de verschillende gebouwen kan vinden. Je krijgt telkens een korte toelichting, die vaak wordt aangevuld met een grappig of bijzonder weetje. Leuk voor iedereen die houdt van architectuur, of gewoon meer wil weten over bijzondere gebouwen.

De illustraties in het boek slagen er in om complexe dingen op een grappige manier weer te geven. Ze helpen je om goed te begrijpen hoe de beschreven gebouwen er precies uitzien. 

Lees een stukje

De Samoa-eilanden liggen midden in de Stille Oceaan en die plek brengt een aantal uitdagingen met zich mee.
Het is er warm, vochtig en eens in de zoveel tijd raast een cycloon (tropische storm) langs. Hoe bouw je een huis dat koel blijft en tegen windstoten van wel tweehonderd kilometer per uur kan?
Het antwoord is de fale, dat is Samoaans voor 'huis'. Het is een hut zonder muren, met hoge, stevige palen en een dak van gevlochten riet of palmbladeren.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren