Cover van boek Dodo
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
De Vier Windstreken | 2022 | 179 pagina's
ISBN: 9789051168877
Dit boek staat in de lijst Bestemming bib: op fantasiereis

Dodo

Dorian stottert. Tijdens de voorstellingsronde op de eerste dag in de middelbare school geraakt hij niet verder dan i… ben Do…Do… De klas lacht hem uit. Zijn beste vriend Ramses komt deze keer niet voor hem op. Dorian blokkeert en besluit niet meer te praten. Tijdens een bezoek aan een museum komt hij voor de uitgestorven dodo te staan. Hij raakt gefascineerd. In zijn fantasie helpt hij het laatste dodo-ei uitbroeden. Het voelt goed om op die manier te vluchten uit de echte wereld. Lukt het om zijn stilte te doorbreken?   

Een verhaal over de moed missen om jezelf te durven zijn. Vaak grappig. Soms pijnlijk. Een opmerkelijk debuut, met hartverwarmende verwijzingen naar Alice in Wonderland.

Lees een stukje

Soms maakt hij mijn zin af als ik halverwege ben vastgelopen. De meeste mensen denken dat dat niet mag. Vooral volwassenen vinden dat je mij rustig uit moet laten praten, ook al doe ik er een uur over. Dan blijven ze me heel geduldig aankijken. Dàt is juist gemeen! En als Ramses me dan helpt, kijken ze opeens boos naar hem! Hou je mond, brutale aap, betekent dat, die jongen kan best zelf praten. Maar dat is dus niet zo. Ramses snapt dat. Eigenlijk is hij mijn stem. Hij is mijn woorden. 

Hier stopt mijn dagboek.

 

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.5
3.5/5 2 stemmen
24/10/2023
4

prachtig

poodel
29/08/2023
3

☺️

Wat vind JIJ?

Aantal sterren