Cover van boek Dingen die ik niet over schapen wist
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Ploegsma | 2022 | 119 pagina's
ISBN: 9789021682822

Dingen die ik niet over schapen wist

Luan en zijn schoolvrienden hebben iets uitgehaald en worden gestraft. Daarom moet Luan met zijn oma op vakantie. Uit protest wil hij niet praten met oma. Tot hij ontdekt dat zijn oma best meevalt. Onderweg ontmoet hij Lana. Samen bezoeken ze een kerkbazaar. Lana heeft medelijden met een schaap dat geveild gaat worden om te slachten. Om indruk te maken op Lana ontvoert Luan het schaap. Zijn oma is erg verwonderd maar stelt geen vragen. Lana is zo enthousiast dat ze een instagramaccount maakt voor Dolores, het depressiefste schaap van de wereld. Al snel heeft ze een massa volgers. Maar ze weet niet dat het schaap gestolen is. Luan is zo blij met Lana dat hij niet over de gevolgen nadenkt. Tot de politie voor de deur staat...

Lees een stukje

Wat is er in vredesnaam gebeurd?
Ik heb een meisje leren kennen.
Ik heb pannenkoeken voor haar gekocht.
Ik heb haar getroost toen ze huilde om een schaap.
Opeens herinner ik me Dolores. Het depressiefste schaap van de wereld. Ik kijk op mijn horloge. Half twaalf. Over een half uur begint de veiling.
Tot nu toe is dit een van de vreemdste ochtenden van mijn leven geweest.
En ik ben bang dat het allemaal nog veel vreemder wordt.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
Mikail Kahraman
29/05/2022
5

Toen ik dit boek voor het eerst zag, leek het mij interessant. De cover ziet er cool en mysterieus uit. De samenvatting aan de achterkant van de boek is heel goed samengevat. Het is gemakkelijk om alles bij te houden en het word niet saai hoelang je het ook leest. 

Wat vind JIJ?

Aantal sterren