Cover van boek Deze schelp verdient een kistje
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
De Eenhoorn | 2015 | 91 pagina's
ISBN: 9789058389961

Deze schelp verdient een kistje

Veerle woont bij haar opa aan zee. Van hem leert ze schelpen bewaren als herinnering aan mooie gedachten of momenten. Veerle wil altijd bij opa blijven maar ze groeit op en wil meer van de wereld zien. Zo ontmoet ze andere mensen die haar boos maken, of droevig. Telkens bewaart ze een schelp om die gevoelens te kunnen herinneren. Wanneer ze een jongen ontmoet die haar gelukkig maakt, wordt het heel moeilijk om terug te keren naar opa.

Lees een stukje

De voeten van Veerle spelen graag tikkertje met de zee. Tot ze moe is en een eindje langs het water wandelt. Als ze zich omdraait, kan ze precies zien waar ze was. Haar voetzolen en tenen drukken zandvoeten in het natte strand. Waar zij net liep, staan haar voeten nog stil.
Ze draait zich om. De zee heeft sommige voetstappen gevuld met water. Maar het lukt de zee niet om haar sporen helemaal uit te gummen.
'Dat is gemeen,' roept ze plotseling uit. Nu ze niet oplette, spoelde de zee ineens een plens water over haar voeten. Ze voelt dat haar hielen wegzakken in het zand en trekt haar voeten uit de modder. Voor even wijkt de zee.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
2.75

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren