Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
De wetenschap van de aardappel
Het lijkt misschien een dagdagelijks voorwerp, een aardappel. Je kan er frietjes van maken, of puree, of chips. Maar wist je dat aardappelen nog veel meer kunnen? Je kan er wetenschappelijke experimenten mee uitvoeren!
Ga aan de slag met tien eenvoudige proefjes en ontdek zo meer over hoe water en lucht in een aardappel samenwerken of hoe je een aardappel laat drijven. En natuurlijk staat er ook een recept in om zelf chips te maken!
De frisse illustraties zijn een combinatie van foto's en getekende personages die je meteen zin geven om zelf te beginnen experimenteren.
Lees een stukje
Aardappelen reageren op zonlicht en produceren solanine, een gif dat hen groen en oneetbaar maakt. Daarom worden aardappelen in het donker bewaard.
Wat andere lezers vinden
Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.