Cover van boek De Scootmobiele Eenheid
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Querido | 2022 | 107 pagina's
ISBN: 9789045127392

De Scootmobiele Eenheid

Luca gaat niet graag naar school. Ze voelt zich er eenzaam en niet op haar plaats. Omdat ze spijbelde, krijgt ze tijdens de vakantie een werkstraf. Samen met andere spijbelaars moet ze een parkje opruimen. Ze ontdekt dat de andere spijbelaars ook een goede reden hebben om te spijbelen. Samen praten ze over de mogelijkheden om school en leren aangenaam te maken. De dochter van de begeleidster van het spijbelgroepje is een advocate. Zij zoekt voor Luca de mogelijkheden voor thuisonderwijs op. Nu moet ze alleen nog haar moeder overtuigen. Gelukkig krijgt ze hulp van de zwervers die ze in het parkje ontmoette.
Een verhaal dat iedereen aan het denken zet over hoe belangrijk het is jezelf te blijven. 

Lees een stukje

Terwijl ik veilig in mijn tentje bleef zitten, vertelde ik waarom ik spijbelde. Ongeveer dan. Ik zei dat ik ongelukkig was op school en dat ik altijd buikpijn had. Behalve tijdens de lockdown.
'Word je gepest?' vroeg Baris.
'Nee, het ligt niet aan de andere kinderen. Ik pas niet op school, het is geen plek voor mij,' vertelde ik. Had ik altijd maar een hesje over mijn hoofd, dat praatte een stuk makkelijker! 'Ik word er zenuwachtig van, ik voel me eenzaam als ik in een groep ben en juist niet eenzaam als ik alleen ben.'

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren