Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Van Halewyck | 2017 | 311 pagina's
ISBN: 9789461316134

De poppenmaker van Krakau

In De Poppenmaker van Krakau wisselen twee verhaallijnen elkaar af. Eén onderdeel speelt zich af in het magische Land van de Poppen. Het andere verhaal vindt plaats in de harde realiteit van de Poolse stad Krakau, tijdens het jaar 1939. De twee werelden worden met elkaar verbonden wanneer Karolina, een levende pop, terechtkomt bij een poppenmaker in Krakau. Hij denkt dat hij gek geworden is, maar algauw raken ze bevriend. Ze sluiten ook vriendschap met een Joodse vioolspeler en zijn dochter. Wanneer de Nazi's Polen binnenvallen, wordt het verhaal almaar donkerder. Karolina en de poppenmaker werken samen om hun Joodse vrienden proberen te redden.

De schrijfster biedt een originele invalshoek op de Holocaust. Het boek combineert magie en geschiedenis. De pop, Karolina, is niet op haar mondje gevallen en ze levert regelmatig scherpe kritiek op de oorlog en de mensenwereld. Zodoende denk je als lezer mee na over de fragiele scheiding tussen goed en fout.

Lees een stukje

Karolina had er geen moment bij stilgestaan dat er in de mensenwereld ook oorlog kon zijn.
Als de poppenmaker een stuk speelgoed was geweest, had ze misschien de juiste woorden gevonden om hem te troosten, maar nu wist ze niet wat ze moest zeggen. Karolina vond het verbluffend hoe mensen zonder nadenken hun verdriet naar buiten lieten komen in de vorm van tranen - het leek wel een tovertruc.

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij de Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren