Cover van boek De kleine ballerina
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Querido | 2015 | 46 pagina's
ISBN: 9789045118215

De kleine ballerina

Parijs! New York! Ballet! De kleine ballerina is een stijlvol verhaal om van te smullen. 

Catherine Certitude droomde er altijd van een bekende danseres te worden. Nu heeft ze een dansschool in New York. Ze kijkt vol nostalgie terug op haar jeugd, toen ze met haar vader in Parijs woonde en haar moeder in New York optrad als prima ballerina. Wanneer Catherine danst, zet ze haar bril af en komt ze even terecht in een andere wereld en ontloopt ze de dagelijkse sleur.

Een groot boek met mooie prenten in. De auteur van dit opvallende werk won bovendien de prestigieuze Nobelprijs voor de literatuur! 

Lees een stukje

Ik herinner me mijn eerste dansles nog. Papa had een school uitgezocht in de buurt, in de rue De Maubeuge. Onze lerares, mevrouw Galina Dismaïlova, richtte het woord tot mij: 'Je zult zonder bril moeten dansen.'
In het begin benijdde ik mijn vriendinnetjes die geen bril droegen. Voor hen was het eenvoudig. Maar bij nader inzien zei ik bij mijzelf dat ik een voordeel had: ik leefde in twee verschillende werelden, een met en een zonder bril. En de wereld van de dans was niet het echte leven, maar een wereld waarin je kunstige luchtsprongen maakte in plaats van gewoon te lopen. Ja, een droomwereld, zoals de wazige, zachte wereld die ik zonder bril zag. 

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4
gast
12/10/2023
4

dit lijkt me een heel leuk boek ! SUPER!! 

Gast
15/02/2020
4

dansen in je hoofd

Wat vind JIJ?

Aantal sterren