Cover van boek De eik was hier
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Stichting Maand van de Filosofie | 2021 | 128 pagina's
ISBN: 9789045125329

De eik was hier

Dit boek gaat over een eik. Een boom die echt bestaat en bijna 200 jaar oud is. Eerst leefde hij tussen andere bomen, midden in de natuur. Nu staat hij al vele jaren in het midden van een snelweg. Hij moet eigenlijk weg, want dan kan er een extra rijstrook komen. De eik vertelt over zijn leven, over eikels en boomverzorgers en over de verkiezing tot mooiste boom. 

De eik kiest moedig voor stilstaan en toekijken, terwijl de wereld om hem heen voorbij snelt. Een boom als hoofdpersonage klinkt misschien gek, maar geef hem een kans! Zijn verhaal doet je nadenken over wat echt belangrijk is.

Lees een stukje

Ik herinner me van vroeger dat er wel eens mensen hun naam met een mes in onze bast kerfden. Dan stond er ineens: Peer is hier. Of je kreeg een hartje in je stam gekrast. We deden er jaren over om er een nieuw stuk schors overheen te laten groeien. Maar goed, de ene mens haalt je neer, de andere aanbidt je. 

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.666665
4.7/5 3 stemmen
betul lale
26/10/2022
5

Ik heb het boek al 3 keer uitgelezen,

en elke keer weer vond ik het even spannend en gevoelig. Dus wat ik kan zeggen is, dat het een van de beste boeken is die ik ooit heb gelezen!

milan
17/04/2022
4

Ik vind het een heel interessant en leuk boek!

Het is een boek vol vriendschap tussen een gaai en een boom en die boom vertelt zijn levensverhaal. Maar.... de boom word misschien gekapt dus heel erg spannend! ???

19/11/2021
5

goed

Wat vind JIJ?

Aantal sterren