Cover van boek De dood van een superheld
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Querido | 2007 | 223 pagina's
ISBN: 9789021433448

De dood van een superheld

Donald Delpe is veertien en heeft kanker. Hoe lang hij nog te leven heeft, weet hij niet. Zijn grote probleem is dat hij altijd aan seks denkt en dat hij in geen geval als maagd wil sterven. Zijn ouders zijn wanhopig en roepen de hulp in van Adrian, een bevriende psychiater. Adrian is geboeid door Don en wil hem koste wat het kost helpen.

De dood van een superheld is een superboek! Geen tranerig soapverhaal over een doodzieke jongen, maar een grappig en aangrijpend boek dat leest als een filmscenario. Met een fascinerende jongen in de hoofdrol.

Lees een stukje

Langzaam inzoomen... DONALD DELPE. Veertien jaar. Een magere jongen, met schouders schonkig als kleerhangers. Vreemd uiterlijk. Geen wenkbrauwen, geen haar. Een gezicht als een geschilde aardappel. Waadt door de straten van Watford in een ferme noordoostenwind die linea recta uit Siberiƫ komt en waar geen paraplu tegen opgewassen is, een muts laag over zijn voorhoofd, muziek keihard uit de oortjes die aan een iPod gekoppeld zijn, terwijl hij de met wolken bedekte stad doorkruist. Woede is zijn standaardinstelling. Naast melancholie. Hij kijkt hoofdzakelijk naar de grond. Een zonnebloem in de regen.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.5
4.5/5 1 stem
Ellinoor
25/01/2024
0

Leuk

Wat vind JIJ?

Aantal sterren