Cover van boek De Dikke Bertha-bom
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Pelckmans | 2022 | 134 pagina's
ISBN: 9789464015218
Dit boek staat in de lijst Nieuw op Boekenzoeker

De Dikke Bertha-bom

Sprankel Hoop kent zijn echte naam en zijn ouders niet. Hij groeit op bij opa Schuur en oma Bellefleur, op hun boerderij. Wanneer hij negen jaar oud is, ontdekt hij toevallig dat hij kan vliegen. Dat houdt hij voor iedereen geheim.

Wanneer hij elf is, krijgt hij speciaal bezoek. Hij wordt uitgenodigd om les te volgen in een superheldenschool. Maar voor hij er les kan krijgen, moet hij al in actie schieten. De gemene boef Baron Spuugert Brakenslijm vol Snotproppen is ontsnapt uit de gevangenis. Hij gijzelt de koningin en wil een gigantische bom laten vallen uit een gestolen ruimteschip. Samen met de bijna vergeten superheld Knipperlichtman probeert Sprankel de koningin te redden. 

Een vrolijk en spannend avontuur boordevol gekke personages en grappige acties. 

Lees een stukje

Van vijf kwam zes en zeven en acht en al snel was Sprankel Hoop een vaste bewoner van negen jaar op de boerderij geworden. Hij was een doodnormaal kind (niet dus), zag er heel gewoon uit (dat wel), deed geen vlieg kwaad (klopt ook) en viel helemaal niet op tussen de rest van de boerderijbewoners (ook juist).
Tot hij dus plots drie meter de lucht invloog en op het dak van die schuur belandde.
Gelukkig had niemand dat gezien!
Sprankel had van boven op de schuur bezorgd de hele omgeving bestudeerd. Hij haalde pas opgelucht adem toen hij zag dat hij alleen was. Er was niemand in de buurt.
Dacht Sprankel...

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren