Cover van boek De bibliothecaresse van Auschwitz
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
De Fontein | 2024 | 136 pagina's
ISBN: 9789026171277
Dit boek staat in de lijst Boeken over boeken

De bibliothecaresse van Auschwitz

Dita is 14 als ze samen met haar ouders in het 'familiekamp' van het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau terecht komt. Om een eventueel bezoek van het rode kruis te misleiden, worden de gevangenen in dat familiekamp iets beter behandeld dan in het gewone concentratiekamp. Daar krijgt Dita de taak om zich te ontfermen over de acht boeken die in het kamp binnengesmokkeld zijn. Zo wordt ze de bibliothecaresse van Auschwitz: een gevaarlijke taak die haar haar leven kan kosten.

Dita Kraus zal als enige van haar familie de oorlog overleven. Deze graphic novel (naar het gelijknamige boek van Antonio Iturbe) vertelt, via het verhaal van Dita, over de gruwelijkheden die plaatsvonden in de concentratiekampen tijdens WO II.

Lees een stukje

'Kijk, dit is je bibliotheek. Het stelt niet veel voor. Het zijn maar een paar boeken... en sommige zijn in een onbegrijpelijke taal geschreven.
Maar het zijn boeken.
Een atlas, een meetkundeboek, een geschiedenisboek, een grammaticaboek, een Franse roman, een psychologieboek en nog een roman in het Russisch - oei, dit boek is kapot, en trouwens niet geschikt voor kinderen, zeker niet voor meisjes.'
'Niet om het een of ander, meneer Hirsch, maar ik zie hier elke ochtend de lijkenkarren voorbijkomen... dus ik kan wel tegen een stootje!'

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren