Cover van boek Daisy
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Callenbach | 2014 | 316 pagina's
ISBN: 9789026612695

Daisy

De 14-jarige Daisy heeft haar moeder nooit gekend. Haar vader lijdt nog steeds onder het verlies en kan er niet over spreken met zijn dochter. Als Daisy tijdens een zoekactie de waarheid omtrent haar moeders overlijden verneemt, stort haar wereld in. Ze lijdt aan paniekaanvallen en schuldgevoelens; enkel wanneer ze zich snijdt, voelt ze even helemaal niets. De ellende blijft zich opstapelen en al gauw belandt Daisy in een tehuis. Daar probeert Ade, een jonge begeleidster, door Daisy’s harde pantser te breken.

Phil Earle heeft na zijn studie jarenlang ervaring opgedaan als jongerenwerker in Londen, en dat merk je. De geloofwaardigheid van dit boek, zelfs bij de heftigste ervaringen, is hoog. Het maakt van ‘Daisy’ niet meteen het makkelijkste boek, maar garandeert wel een intense leeservaring.

Lees een stukje

Mijn naam is Daisy Houghton. Ik ben veertien jaar. Zes maanden geleden heb ik mijn vader vermoord. Het was niet met voorbedachte rade en ook niet bloederig. Ik heb hem niet eens aangeraakt. Tegen hem praten was voldoende. Hij had het niet aan zien komen. Hoe zou hij ook? Het enige wat hij deed, was mij beschermen. Iets wat iedere ouder zou doen. Ik had het me moeten realiseren. Had moeten inzien hoe gevaarlijk het was, wat ik deed. Dat wat ik hem moest vertellen, te veel voor hem zou zijn. Had ik mijn mond maar gehouden. Dan was hij er nu nog geweest en zou ik gewoon thuis zijn. In plaats daarvan zit ik hier. In een kamer met kunststof ramen en een bed dat aan de vloer geklonken staat. Het is geen gevangenis, hoewel dat eigenlijk is waar ik thuishoor. Ik weet trouwens wat je denkt. Waar is je moeder? Waarom ben je niet bij haar? Dat is het probleem. Haar heb ik namelijk ook vermoord.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.5
4.5/5 6 stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren