Cover van boek Dagfrid : het eigenwijze Vikingmeisje
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Ploegsma | 2024 | 133 pagina's
ISBN: 9789021685328

Dagfrid : het eigenwijze Vikingmeisje

Dagfrid is een Vikingmeisje dat heel goed weet wat ze wil. Ze wil gaan varen en ontdekken. Ze wil eens iets anders eten dan vis en ze wil heel graag een huisdier. Ze weet ook heel goed wat ze niet wil: haar vlechten als rolletjes op haar oren dragen, net als alle andere Vikingmeisjes. Ze wil ook geen visbanket voorbereiden voor heel het dorp wanneer haar broer Odalrik lekker ligt te niksen.

In deze drie korte verhalen met grappige illustraties vindt Dagfrid telkens een slimme oplossing voor de dingen die ze niet wil doen. En zo zorgt ze er beetje bij beetje voor dat haar leven als Vikingmeisje er toch net iets anders gaat uitzien.

Lees een stukje

Als meisje moet je allemaal héél nuttige dingen leren, zoals het haar van andere Vikingmeisjes vlechten of van die superlange jurken maken die altijd tussen je benen gaan zitten. En koken. Of beter gezegd, vis drogen, want dat eten we hier elke dag. Ik haat vis! Mama heeft van alles geprobeerd om me vis te laten eten. Rauw, in soep, gebakken, of zelfs met honing. Denk maar niet dat ik daar intrap, het is nog steeds vis.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren