Cover van boek Broederschap van de bok
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Ploegsma | 2017 | 247 pagina's
ISBN: 9789021676722

Broederschap van de bok

Peter leefde zo'n 300 jaar geleden in Limburg. Om aan geld te geraken voor zijn familie sluit hij zich aan bij de Bokkenrijders. Die roven en stelen van de rijken om arme mensen te helpen.
In de eenentwintigste eeuw maakt een bende de omgeving van Maastricht onveilig. Ze wil zogezegd een betere wereld maar is dat wel zo?

Dit mysterieuze en avontuurlijke verhaal brengt heden en verleden samen. Is er wel zoveel verschil? Een aanrader voor wie van misdaadverhalen houdt - of van spannende historische verhalen.

Lees een stukje

Galgenaas. Dat was zijn vader. Opgehangen toen Peter nog maar een baby was geweest, toen ze nog in Hoensbroek hadden gewoond. Zijn moeder had hem nooit willen vertellen wat zijn vader precies misdaan had, maar iedereen in het dorp wist het, en ze zorgden er wel voor dat Peter het nooit vergat. Zijn vader was een dief geweest. Lid van een bende die een paar inbraken had gepleegd. De hele bende was opgerold en in het kasteel van Hoensbroek opgesloten, waarna ze allemaal waren opgehangen aan de galg op de Heysterberg.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
23/10/2020
5

Leuk

Wat vind JIJ?

Aantal sterren