Cover van boek Blijven Proberen Obama! Amerika tussen Droom en Drama
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Lannoo | 2010 | 223 pagina's
ISBN: 9789020988598

Blijven Proberen Obama! Amerika tussen Droom en Drama

Björn Soenens is Amerikawatcher bij de Vlaamse openbare omroep. In dit boek beschrijft hij de grootste problemen van de VS en van haar president, Barack Obama. De economische crisis, de wapenverslaving van veel Amerikanen, de belabberde gezondheidszorg... Het komt allemaal aan bod. Obama heeft veel beloofd, maar kan hij de toestand echt verbeteren? Björn Soenens is een kritische waarnemer die een grote haat-liefdeverhouding heeft met de VS.

Björn Soenens slaagt erin om in een dun boekje een heel duidelijk beeld te scheppen van wat Amerika vandaag is. Ondanks zijn steun aan Obama blijft hij kritisch over alle problemen die de president niet opgelost krijgt. Die worden helder uiteengezet en geïllustreerd met verschillende voorbeelden. Blijven proberen Obama! is een ideale inleiding voor wie de Amerikaanse politiek en samenleving beter wil begrijpen.

Lees een stukje

Het glorieuze fotoboek van Amerika heeft nogal wat vuile vingervlekken: een enorme kloof tussen arm en rijk, het kritiekloze patriottisme (Follow The Flag), de graaicultuur, de drugs, de krakkemikkige sociale zekerheid, het geweld, de wapens, het extremisme, de zwarte onderklasse, de doodstraf. Ik ben jaloers op de Amerikaan die nog altijd denkt dat hij of zij ooit nog eens de vaak sombere werkelijkheid van alledag zal kunnen ontstijgen door rijk of geslaagd of beroemd te worden. Ik bewonder het geloof in eigen kunnen, het geloof van de Amerikaan dat hij een missie heeft en de kop uit de loopgraven mag steken. Het geloof speciaal, uniek, en uitzonderlijk te zijn. Het geloof in exceptionalisme. Dat is de Amerikaanse droom: Amerika als irresistible impossibility. Niets kan, alles mag.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren