Cover van boek Berichten uit een belegerde stad: Abdelkader Benali vanuit Beiroet
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Arbeiderspers | 2006 | 125 pagina's
ISBN: 9029564636
Dit boek staat in de lijst Boeken over/uit het Midden-Oosten

Berichten uit een belegerde stad: Abdelkader Benali vanuit Beiroet

"Vandaag is het denken gestopt", zo schrijft een vriend van Abdelkader Benali aan het begin van de Israëlische bombardementen op Beiroet, juli 2006. Abdelkader was al enkele dagen ter plaatse, laafde zich met volle teugen aan het kosmopolitische Beiroet, wou er in alle rust beter Arabisch leren en werken aan een roman. Terwijl de eerste bommen de stad treffen besluit hij te blijven. Vanuit een soort koppigheid, meer dan uit moed of bravoure.

In korte stukjes bericht Benali over gevoelens van woede, machteloosheid en nutteloosheid middenin een door bombardementen geteisterde stad. Een indringend verslag over chaos en ontwrichting maar ook over de troost van het alledaagse. Want terwijl enkele kilometers verderop de bommen vallen, blijven gedeelten van de stad redelijk functioneren. Er is nu en dan elektriciteit en de telefoonverbindingen werken. Zo kan Abdelkader de was doen, bloggen en sms'en naar verontruste vrienden in Nederland.

Lees een stukje

Het is een maandag zoals alle andere. Winkeliers weigerden hun deuren te openen, de taxi's zijn nog te slaperig om in de toeterstand over te gaan, ik kruip uit bed, neem mijn ontbijt en kijk op mijn horloge. Het is acht uur geweest. Het staakt-het-vuren is ingegaan. Is er stilte rondom mij? Betekent dit dat het verhaal dat ik een maand geleden begon, beëindigd kan worden? Betekent dit dat de mensen hun boeltje, gemoed en zenuwen bij elkaar kunnen rapen om tot de orde van de dag over te gaan?

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen
Turk MosLima
28/10/2012
0

Waar kan ik dit boek vinden? Ik vind het namelijk niet in bibliotheken..

Wat vind JIJ?

Aantal sterren