Cover van boek Bennie de baksteen
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Rubinstein | 2022 | 28 pagina's
ISBN: 9789047629900
Dit boek staat in de lijst Rosa, de kleine bloemenfee

Bennie de baksteen

Maak kennis met een niet alledaags hoofdpersonage: de aandoenlijke baksteen Bennie die (letterlijk) torenhoge ambities heeft. Als hij na lang wachten eindelijk opgeschept wordt en op een bouwwerf terechtkomt, ligt hij helaas boven op de stapel. Bennie wordt dus al snel beetgepakt en hij belandt in de onderste lagen van het gebouw. Zijn droom om helemaal bovenaan een wolkenkrabber te prijken is weg. Maar als het gebouw klaar is, draagt Bennie de hele flat (hij is een bikkel) en wanneer de machines vertrokken zijn, heeft hij eindelijk uitzicht. Hij zit op de eerste rij, wat een geluk!

Door de expressieve prenten leef je als lezer echt mee met Bennie, die er wonderwel in slaagt om zijn verwachtingen bij te stellen en zijn situatie om te denken en zo de positieve kanten van zijn plek naar waarde te schatten. Voor fans van bouwen die een extra laagje in het verhaal wel weten te smaken!

Lees een stukje

Bennie hoort bij een grote groep. Soms doen ze stomme dingen. Dan gaan ze bijvoorbeeld met z'n allen zomaar op een hoop liggen.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren