Cover van boek Bedreigde dieren
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lemniscaat | 2018 | 62 pagina's
ISBN: 9789047710455

Bedreigde dieren

Je kan het je misschien niet voorstellen, maar er zijn al heel veel diersoorten uitgestorven in de laatste honderd jaar. In dit boek staan er 30 diersoorten die waarschijnlijk hetzelfde zullen overkomen in de nabije toekomst. En je zou verrast zijn welke! De majestueuze tijger bijvoorbeeld, of de schattige reuzenpanda. 

In dit informatieve boek wordt er een duidelijke boodschap meegedeeld: leer over deze prachtige dieren en help dan om ze te redden. Want niemand wil in een wereld leven zonder een neushoorn of okapi, toch? Het boek is echter niet te zwaar, de blokken tekst zijn niet te groot en ze worden afgewisseld door paginagrote illustraties.

Lees een stukje

Eeuwenlang was de levenscyclus van de paling een mysterie: niemand had palingen ooit zien kuitschieten en niemand wist waar jonge palingen leefden. Aan het begin van de twintigste eeuw werd ontdekt dat zeewezentjes uit de Atlantische Oceaan, leptocephalii, in feite babypalingen waren.

Door op een kaart aan te geven waar deze werden aangetroffen kwamen wetenschappers erachter dat palingen een ongelofelijke reis van zevenduizend kilometer maken, dwars door de Atlantische Oceaan naar de Sargossozee in de buurt van de Verenigde Staten, om kuit te schieten, en dat de leptocephalii die daaruit voortkomen uiteindelijk hun weg terug naar Europa vinden.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
Gloria
12/07/2020
5

Heel interessant om te lezen, verstaanbaar, wel schokkend.

 

Wat vind JIJ?

Aantal sterren