Cover van boek Arabische lente: een reis tussen revolutie & fatwa
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
De Bezige Bij | 2011 | 333 pagina's
ISBN: 9789085423300

Arabische lente: een reis tussen revolutie & fatwa

2011 was het jaar van de revoluties in Tunesië, Egypte, Libië en Syrië. Journalist Jorn De Cock woont in de regio, en vertelt in dit boek hoe hij het jaar beleeft. Hij reist veel rond, loopt tussen de betogers op het Tahrirplein en rijdt mee met de rebellen in Syrië. Hij krijgt via Skype en Facebook berichten over de revoluties, en ziet te veel lijken in Libië. Tussendoor probeert hij te vatten wat er nu echt gebeurt in het Midden-Oosten, en wat de impact op langere termijn zal zijn.

Of je nu interesse hebt in een live-verslag over de gebeurtenissen in het Midden-Oosten, zin hebt om zelf journalist te worden, of de omwentelingen in het Midden-Oosten beter wil begrijpen: bij dit boek zit je safe. Dit is een journalistiek verslag van een bijzondere jaar, dat wil duiden en dat eerlijk genoeg is om veel vragen open te laten. De auteur ergert zich geregeld aan de berichten die in Nederland en België in de media komen. Want de revoluties in het Midden-Oosten zijn niet zomaar te vatten in termen van religie. Dit is een erg vlot te lezen boek, waar je veel uit leert.

Lees een stukje

Terwijl honderden van mijn collega's zich via Egypte naar de oostelijke stad Benghazi soeden, een rit van vijftien uur door de eindeloze Egyptische woestijn, probeer ik de andere route: vanuit Tunesië sta je in twee uurtjes, via de kustweg langs Zawiyah en Sabratha, in de Libische hoofdstad Tripoli. Dat kan natuurlijk alleen als de treoepen van kolonel Kadhafi willen wijken, maar het lijkt erop dat de revolutie in snel tempo het hele land aan het overnemen is. Laat de collega's maar door de Egyptische woestijn trekken, denk ik, morgen sta ik al in Tripoli. Lekker gemakkelijk. Alweer fout.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren