Cover van boek Het alfabet voor groot verdriet
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Borgerhoff & Lamberigts | 2023 | 72 pagina's
ISBN: 9789464788495
Dit boek staat in de lijst Prentenboeken voor oudere kinderen

Het alfabet voor groot verdriet

Als je afscheid moet nemen, wordt je hele leven anders. Dan overkomt je plots een groot verdriet. Heb je hier vragen over? Neem dan dit boek erbij.

Je leest van A tot Z, in 26 woorden, over de dood en leert hoe de vork in de steel zit. Van Afscheid, tot Begrafenis, Crematie en Zwijgen. Dit boek legt de dingen duidelijk uit, zonder belangrijke informatie weg te laten of te verbloemen. Die eerlijke uitleg helpt om alles meer te begrijpen en kan een steun zijn.

De schrijfster van dit boek verloor zelf haar broer en helpt in haar beroep andere mensen een plaats te geven aan hun verdriet. Ze schreef dit boek omdat ze vindt dat kinderen recht hebben op heldere antwoorden op hun vragen over de dood. De grote zachte illustraties zijn een kostbare aanvulling en vertellen meer dan duizend woorden.  

Lees een stukje

Dood. Dat is nu echt waar het om gaat. In ieders leven gaan er mensen dood. Als er nu in jouw leven iemand is doodgegaan, is dat supervreselijk. We moeten eerlijk zijn: dood is echt voor altijd. Iemand die dood is, leeft niet meer, ademt niet meer, beweegt niet meer, voelt niet meer, heeft geen pijn meer, en doet geen pipi meer. Nooit meer. Hoe graag we ook willen dat ie wel nog terugkeert en dat het allemaal een grote vergissing is: helaas betekent nooit meer écht nooit meer. En daar ga je ontzettend aan moeten wennen en om moeten wenen.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren